Medische gegevens delen?

Medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!

Onze praktijk maakt gebruik van de zorginfrastructuur om een samenvatting van uw dossier bij de huisarts uit te wisselen met de huisartsenpost. Hierin staan uw belangrijkste medische gegevens. Dat kan alleen als u daar vooraf toestemming voor hebt gegeven én als het nodig is voor uw behandeling.

Wilt u dat uw belangrijkste medische gegevens beschikbaar zijn als u onverwacht terecht komt op de huisartsenpost? Dan is het belangrijk dat u vooraf toestemming geeft voor deze uitwisseling.

U kunt dit online regelen via www.ikgeeftoestemming.nl. Voor de prakijk Helsloot/Gerritsen zoekt u naar "medisch centrum Puttershoek. De praktijk van Bongers/Stolk kunt u vinden onder de naam Standerdmolen.

Op deze website kunt u op twee manieren toestemming regelen:

1.            Vul uw gegevens in en verstuur ze met DigiD met sms. Wij ontvangen uw bericht in een speciaal beveiligd portaal en verwerken in uw dossier dat u toestemming hebt gegeven.

2.            Vul online een formulier in, print het en geef het aan een van onze medewerkers. Wij verwerken vervolgens in uw dossier dat u toestemming hebt gegeven.

Het is tevens mogelijk om bij de assistente een informatiefolder en aanmeldformulier op te halen. Nadat u het ingevulde en getekende formulier weer bij de assistente heeft ingeleverd, kunnen wij dit in uw dossier vastleggen.

U kunt de toestemming altijd weer intrekken. Dat kan ook bij ons of via www.ikgeeftoestemming.nl.

Ook voor de apotheek

Haalt u regelmatig medicijnen bij een of meerdere apotheken en wilt u dat zij uw medicatiegegevens beschikbaar stellen via de zorginfrastructuur? Geef dan elke apotheek apart toestemming. De huisartsenpost of een andere apotheek kan dan uw medicatiegegevens opvragen als het nodig is voor uw behandeling. U regelt uw toestemming snel en gemakkelijk op www.ikgeeftoestemming.nl.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het elektronisch uitwisselen van medische gegevens via de zorginfrastructuur? Bijvoorbeeld wie uw gegevens kunnen inzien of over de veiligheid? Vraag dan bij een bezoek aan onze praktijk naar de brochure ‘Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!’ of kijk op de website van de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie: www.vzvz.nl.