Huisarts in opleiding

In de praktijk van huisartsen Helsloot & Gerritsen is een arts in opleiding werkzaam.

Een huisarts in opleiding is een afgestudeerde en bevoegde arts die zich specialiseerd tot huisarts. Ze houdt zelfstandig spreekuur, en overlegt waar nodig met de huisartsopleider die eindverantwoordelijk blijft.

Dit jaar werken wij samen met Mw. M.H.J. Berg.  

Voor u als patiënt zijn er duidelijke voordelen aan deze opleidingssituatie. De huisarts in opleiding heeft meer spreekuurtijd, daarnaast worden alle consulten en visites van de huisarts in opleiding met de eigen huisarts nabesproken en geanalyseerd, er “kijken” dus twee dokters naar uw probleem. Op de lange termijn helpt u mee aan het zorgen voor goede huisartsen in de toekomst.

In principe zal u altijd gevraagd worden of u het goed vindt om behandeld te worden door de arts in opleiding. In uitzonderingssituaties, spoedgevallen of bij afwezigheid van een van de huisartsen kan het voorkomen dat u geen keus heeft.

Het kan ook zijn dat de huisarts in opleiding vraagt of een consult opgenomen mag worden voor onderwijsdoeleinden. Het spreekt voor zich dat het u vrij staat een dergelijk verzoek af te wijzen en dat er met beeldmateriaal vertrouwelijk wordt omgegaan.